Η Βάγια Παπαποστόλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από το 2003 ζει και εργάζεται στην Καβάλα. Το “Κοινή Συναινέσει” είναι το τρίτο θεατρικό της έργο το οποίο συγγραφικά ολοκληρώθηκε το 2015 και παρουσιάστηκε από τη θεατρική ομάδα εφήβων ~ ΠΑΡΕ ν ΘΕΣΗ ~ και τον Π.Σ. Ελευθερούπολης τον Απρίλιο του 2016.
Σχετικά με το κείμενο και την άδεια εκμετάλλευσης του, παρακαλώ επικοινωνήστε στο: vagia.p@gmail.com

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Θεατρική παράσταση Κοινή συναινέσει”


Η θεατρική ομάδα εφήβων ~ ΠΑΡΕ (ν) ΘΕΣΗ ~ του Π.Σ. Ελευθερούπολης παρουσιάζει το έργο της Βάγιας Παπαποστόλου “Κοινή συναινέσει”.

Η παράσταση επιχειρεί την προσέγγιση του διαζυγίου από την πλευρά του έφηβου γιου του ζευγαριού που χωρίζει. Ο δεκαπεντάχρονος Κωνσταντίνος καλείται να αντιμετωπίσει το χωρισμό των γονιών του, καθώς παλεύει να βάλει σε τάξη τις σκέψεις και τα συναισθήματα του. Όλα διαδραματίζονται μεταξύ της λογικής και της ευαισθησίας του, σε ένα περιβάλλον πραγματικής πάλης για το ποιος θα επικρατήσει. Η καρδιά ή το μυαλό πρέπει να χρησιμοποιηθεί για το καλό του; Κι αν χρειαστεί να συνεργαστούν και τα δύο, πόσο εύκολο είναι τελικά για ένα παιδί αυτής της ηλικίας να τα καταφέρει;

Το “Κοινή συναινέσει” είναι ένα θεατρικό κείμενο που γράφτηκε για να παιχτεί από έφηβους και απευθύνεται σε θεατές όλων των ηλικιών. Έχοντας ως αφορμή την τραυματική πραγματικότητα του διαζυγίου, στοχεύει στο να “κοιτάξει” βαθιά και ουσιαστικά στον ψυχισμό αυτής της ηλικίας και τη δυσκολία του έφηβου να δαμάσει τον αυθορμητισμό, την τάση φυγής, την αντιδραστικότητα και τα “κατηγορώ” του, προκειμένου να αντεπεξέλθει  στα νέα δεδομένα.

Κείμενο, σκηνοθεσία, σκηνογραφία, μουσικές επιλογές, διασκευές: Βάγια Παπαποστόλου

Ήχος: Βασίλης Αναστασιάδης

Φώτα: Ευθύμης Κυριακίδης

Χορογραφίες: Κατερίνα Βασιλείου – Εβελίνα Βασικαρίδου

Κατασκευή σκηνικών: Βασίλης Παπαευαγγέλου

Παραγωγή: Πολιτιστικός σύλλογος Ελευθερούπολης

Στο ρόλο της μητέρας η Κατερίνα Βασιλείου

Στο ρόλο του πατέρα ο Απόστολος Αδάλιαλης

Φωνή δικηγόρου: Βασίλης Δημούδης

Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Ωραία Σπαρτσή, Ευγενία Νικολαίδου, Μαρία Φιλιτσοπούλου, Σοφία Χάσα, Αγγελίνα Νεστορίδου, Καλλιόπη Μένσκη, Νικολέτα Γαλάνη, Ζωή Μοσχοπούλου, Εύη Καπατζιά, Αναστασία Βακαλοπούλου, Σοφία Τσομπάνογλου, Κωνσταντίνος Αραμπατζής, Στρατούλα Γαλάνη, Σοφία Σιμητσάκου, Μιχαέλα Μαρουφίδου, Σταυρούλα Κανέλλα,  Κική Τουφεξή, Ευτυχία Φιλιτσοπούλου, Καλλιόπη Χρησταλά, Ευτυχία Σιμητσάκου, Γιώργος Αλιβέρτης, Αγγελική Βασιλειάδου,  Μπάμπης Μαρουφίδης, Κωνσταντίνα Τυρνινή